Big Macs voor het stapelen van Sats: slecht crypto-nieuws van de week

Bitcoin zet zijn bull run voort. De munt is de afgelopen week meer dan 12 procent gestegen en kietelt nu $ 16.000. Volgens de Big Mac Index koopt een Bitcoin Up nu maar liefst 6.3421,26 van de gigantische hamburgers. Het heeft zelfs de monetaire basis van de Russische roebel gepasseerd en is op weg om Canada te verslaan. Dat zal gebeuren wanneer Bitcoin $ 18.000 waard is. Het is er bijna. De munt heeft al een marktkapitalisatie die groter is dan die van Bank of America, Netflix en Shopify. Als het blijft stijgen, staat het binnenkort in de top 20 van activa op basis van marktkapitalisatie, naast Facebook, Tesla en Apple. Het is geen wonder dat economen bij de Amerikaanse Federal Reserve harder kijken naar de waarde van CBDC’s. Ze denken dat een digitale valuta van de centrale bank een nuttige manier kan zijn om geld rechtstreeks aan huishoudens te leveren.

Niet iedereen is zo optimistisch

Eric Wall, chief investment officer van crypto hedge fund Arcane Asset, gokt een miljoen dollar dat het stock-to-flow-model van Bitcoin tegen 2025 zal worden verbroken. Met ‚kapot‘ bedoelt hij dat Bitcoin de 50 procent van zijn doel niet zal hebben bereikt. bereik. In een tweet waarin hij de uitdaging uiteenzette, tagde hij PlanB, de maker van het model. PlanB had een Bitcoin-prijs van $ 100.000 – $ 288.000 voorspeld in december 2021. David Schwartz, CTO van Ripple, zal die weddenschap niet aannemen. Hij zegt dat hij al ongeveer $ 300.000 heeft verloren aan het handelen in tokens die „volkomen waardeloos“ bleken te zijn.

Ook het publiek is nog steeds niet helemaal overtuigd. Douglas Tuman, een cryptoliefhebber en Monero-podcaster, verloor zijn bod op het 4e district van New York . Hij liep als Republikein op een pro-cryptoplatform. Joe Biden heeft echter Gary Gensler uitgekozen om als adviseur op te treden en te helpen zorgen voor een soepele overgang met de Federal Reserve en bank- en effectenregelgevers. Gensler was eerder de voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission en heeft gesproken over het belang van regulering om cryptocurrencies te helpen groeien.

Regelgeving is al op één Bitcoin-gebruiker terechtgekomen. Volodymyr Kvashuk, een Microsoft-ingenieur, is veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf voor het stelen van $ 10 miljoen aan digitale valuta. Hij vertelde de IRS ook dat de $ 2,8 miljoen aan cryptovaluta die door zijn account ging, een geschenk was van een familielid.

Dat maakte van deze misdaad de eerste crypto-veroordeling met een fiscaal element

Kijkend naar het buitenland, verkoopt de China Construction Bank, een van de vier grootste banken in China, voor $ 3 miljard aan obligaties en laat kopers ze betalen met Bitcoin. Het World Economic Forum ziet de blockchain als de sleutel tot duurzame digitale financiering . En ZebPay, de oudste cryptocurrency-uitwisseling van India, lanceert zijn eigen NFT en start een NFT-marktplaats.

Het is echter niet allemaal goed nieuws. Binance is begonnen met het blokkeren van Amerikaanse gebruikers van zijn platform. Gebruikers hebben 90 dagen de tijd om hun geld op te nemen. De blokkade is het resultaat van de eisen van Amerikaanse toezichthouders voor de implementatie van Know Your Customer en antiwitwasvereisten. En in Hong Kong heeft een voorstel om crypto-uitwisselingen verplicht te stellen een licentie te verkrijgen en alleen professionele beleggers te targeten, op kritiek gestuit. Het voorstel, zeggen sommige experts, zal het volume beperken en suggereren dat crypto-activa speculatief zijn.