Hier is wat handelaren doen in deze recente crash die nooit is gebeurd in maart, BTC, en ETH in het zicht

13 maart, ook wel ‚Zwarte Donderdag‘ genoemd, zal bij velen in de crypto-ruimte niet voor niets altijd blijven hangen. Op deze historische datum heeft Bitcoin bijna 50% van zijn waarde dramatisch verloren. De daling die begon vanaf de $9.000 niveaus kwam op 12 maart in een stroomversnelling. Op 13 maart bereikte Bitcoin een dieptepunt van bijna $3.800.

De rest van de crypto-markt volgde in tandem, want Altcoins, dat verwees naar alternatieve cryptocurrencies, behalve Bitcoin, noteerde verliezen in tientallen procenten. Het is opmerkelijk dat Bitcoin en de rest van de crypto-markt zich sindsdien hebben hersteld van het bloedbad.

Een soortgelijk verhaal speelde zich af in de eerste week van september, toen grote cryptokringen, Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) een enorme daling onder respectievelijk $11.000 en $400 zagen. Het grootste deel van de crypto-markt viel ook terug in een breed opgezette marktverkoop.

De verkoop van Bitcoin kwam nadat het eerder in de voorgaande week $12.000 had getest om verder te dalen tot sub-$10.000, waardoor velen verbaasd waren toen het zijn bullish sentiment omgooide. Dit heeft velen ertoe aangezet om een analogie te trekken tussen deze recente correctie en die van maart.

Charles Edwards, een digitale vermogensbeheerder twitterde ‚Veel overeenkomsten met 12 maart op dit moment‘.

Bitcoin (BTC) en het merendeel van de Altcoins staan op het moment van schrijven in het rood.

Wat handelaren doen in deze recente crash die nooit is gebeurd in maart

De analogie tussen deze recente correctie en die van maart is misschien wel essentieel om de mogelijkheid uit te sluiten van een enorme marktcrash zoals die zich in maart voordeed toen miljoenen contracten werden geliquideerd.

Het goede nieuws is dat een recente analyse van Bitcoin-derivaten aangeeft dat de huidige toestand van de markt anders is dan die van maart. Het merkte op dat handelaren nu één ding anders doen dan in maart, namelijk het afbouwen van de schuldhefboom en het meer berekend zijn op hun sentiment.

Een Crypto Trader -analist die incognito als „Z“ gaat, merkte op dat handelaren, in tegenstelling tot vroeger, hun posities snel afbouwen tijdens een lagere duik om een brutale crash zoals die in maart te voorkomen.

Andere analisten merkten ook de onderdrukking van de risicobereidheid in deze sector op.

Bitcoin’s „25-dagen scheefheid“, die de positionering van optiehandelaren controleert, lag de laatste maanden onder 0%, wat anders is dan de historische trend:

„Bij prijzen in de buurt van $12.000 is dit een van de hoogste veranderingen die we hebben gezien in put-koop, omdat mensen zich schrap zetten voor een stap terug. Historisch gezien is BTC altijd positief geweest.“

Deze negatieve scheefheid geeft aan dat, in tegenstelling tot vroeger, traders waarschijnlijk de kansen op een verdere daling wogen in plaats van star te zijn met een onbuigzame bullish bias. Gegevens wezen ook op een geleidelijke afbouw van posities ter waarde van $1-1,5 miljard toen Bitcoin verder daalde.

Een andere analist merkte op dat voor de op één na grootste asset Ethereum, een soortgelijk scenario zich afspeelde zoals te zien was in een snelle reset in de ETH open belangstelling tijdens deze recente crash, wat aangeeft dat nu noch de lengtes noch de kortingsperiodes aan de achterkant van de beurs zijn.